Details
svojstva
Brašno od heljde odlično je za vaše zdravlje jer je bogato ugljenim hidratima, a osim toga ne podiže nivo glukoze u krvi. Heljdino brašno je sve popularnije i često se koristi kao zamena za pšenično ili kukuruzno brašno, koja su decenijama unazad dominirala u našoj ishrani.
Minerali (u 100 g): cink 15 mg/kg, gvožđe 54 mg/kg, magnezijum 1932 mg/kg, kalcijum 652 mg/kg, natrijum 38 mg/kg, kalijum 4022 mg/kg.
sastojci
Brašno od heljde. Od očišćene, posebno pripremljene heljde mlevene na mlinu sa mlinskim kamenom. Zbog načina mlevenja, brašno zadržava sve sastojke zrna i nutritivne vrednosti.
Alergen info: proizvod sadrži gluten u tragovima.
Sadržaj vlage: 12.9 %
Sadržaj pepela (računata i suva materija): do 2.3 %
Kiselinski stepen: do 3.3
način primene
Brašno od heljde se često preporučuje i u okviru posebnih režima ishrane, kao što su na primer hrono ili bezglutenska ishrana.