Details
O proizvodu
Sočivo crveno blago nauljeno, bogato proteinima i vlaknima.
Svojstva
Crveno sočivo je lako svarljiva mahunarka. Visok sadržaj proteina čini je dobrom zamenom za belančevine životinjskog porekla u vegetarijanskom načinu ishrane. Bogato je proteinima koji daju osećaj sitosti i vlaknima koji regulišu metabolizam.
sastojci
Crveno sočivo iz organskog uzgoja, klasa I ; suncokretovo ulje organsko 1.2%
Alergen info: mahunarka. Moguće prisustvo glutena u tragovima.
Način pripreme
Oprano sočivo kuvati 30 minuta bez prethodnog natapanja, uz dodatak povrća i začina. Idealan je dodatak za supe i variva.
Recept za zdrav i ukusan tofu od crvenog sočiva:
Sastojci: 200 g crvenog sočiva, 2 šolje vode, 3 kašike ulja, so, beli luk, origano, po želji kari i biber.
Način pripreme: potopiti preko noći sočivo, isprati, staviti u mikser sa 2 šolje vode i izmiksati do kaše. Kuvati 20 minuta uz stalno mešanje dok se ne zgusne kao za gušće palačinke. Dodati začine, pomešati i izliti u nauljenu posudu. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kockice i preliti soja sosom: tamari ili shoyu. Propržiti u malo ulja i servirati. Sjajnog ukusa i bogat biljnim proteinima. Prijatno!
Napomena
Čuvati na suvom i hladnom mestu.