Details
Način pripreme
Arame su čvrsto morsko povrće i uglavnom nisu prašnjave kao što mogu biti neke druge vrste algi. Arame alge prvo operite u obilju hladne vode, 2 do 3 puta. Dovoljno ih je isprati isključivo hladnom vodom, jer topla voda narušava mineralni sastav. Arame ne treba natapati, ali poslednju vodu od ispiranja sačuvajte i dodajte pri njihovom kuvanju, ako je potrebno.
Arame alge kuvajte u malo vode, tek toliko da ih voda prekrije, dvadesetak minuta na umerenoj vatri, poklopljene. Da bi se naglasio njihov slatkast ukus možete dodati i malo šoju sosa (shoyu) i par kapi pirinčanog sirćeta. Arame alge se odlično slažu sa korenastim povrćem (šargarepa, paškanat...), tofu sirom, sojom i semenkama.
Od 30 grama suvih arame algi nakon kuvanja dobije se oko dve šolje (za čaj), pa se time treba upravljati prilikom odabira potrebne količine za kuvanje.