Zacinsko bilje
-
RSD400.00Bosiljak je aromatična biljka sa zelenim, mesnatim listovima koja se često koristi u mediteranskoj kuhinji. Idealna je za začinjavanje paste, salata i jela sa paradajzom. Držati na sunčanom mestu i redovno zalivati da zemlja bude uvek vlažna, ali ne preterano mokra. Može se saditi u kuhinji, na prozoru. Learn More
-
RSD300.00Peršun je veoma popularna začinska biljka s bogatim zelenim listovima, koja se koristi sveža ili sušena za dodavanje svežine jelima. Osim što je ukusan, peršun je bogat vitaminima. Voli sunce, ali može rasti i u delimičnoj senci. Zalivati redovno, ali izbegavati da se voda zadržava u saksiji. Learn More
-
RSD600.00Majčina dušica ima sitne, aromatične listove i koristi se u marinadama, jelima od mesa i povrća. Njena suptilna aroma je idealna za mnoge vrste kuhinje. Potrebno joj je sunčano mesto i redovno zalivanje, ali voli suvu zemlju između dva zalivanja. Odlično uspeva u malim saksijama. Learn More
-
RSD500.00Ruzmarin ima igličaste listove i jak, specifičan miris. Odličan je za pečenja, jela sa krompirom i sosove. Osim toga, može se koristiti i kao dekorativna biljka.Voli sunčano mesto i suvu zemlju. Zalivati ga kada je gornji sloj zemlje suv, jer ne voli previše vode. Learn More
-
RSD455.00Nana je osvežavajuća biljka sa prepoznatljivim mirisom i ukusom. Koristi se u čajevima, koktelima, desertima i jelima. Takođe, brzo raste, pa uvek imate svežih listova pri ruci. Voli vlagu i redovno zalivanje, kao i mesto sa indirektnim svetlom. Treba je držati u odvojenoj saksiji jer se brzo širi. Learn More
-
RSD550.00Origano je nezaobilazni začin u italijanskoj i grčkoj kuhinji, sa sitnim, aromatičnim listovima. Idealan je za pizze, paste, sosove i mesna jela. Potrebno mu je puno svetla i dobro drenirana zemlja. Zalivanje treba biti umereno, tako da se zemlja osuši između dva zalivanja. Learn More