- Opis
- Dodatne informacije
- Utisci
- Opis
-
Details
Pšenica je danas u svetu najvažnija od svih žitarica, jer se najviše koristi za proizvodnju hleba, peciva i ostalih proizvoda od brašna. Poreklom je iz jugozapadne Azije. Ono što pšenicu stavlja u prvi plan jesu njena biološka i pekarska svojstva. Iako su neke od žitarica po svojoj nutritivnoj vrednosti iznad pšenice, ona preovladava upravo zbog prednosti koje ima prilikom mešenja hleba i peciva.
Celo zrno pšenice sadrži vitamine B, E, D, K i provitamin A. Od minerala najviše sadrži fosfor i kalijum, zatim gvozđe, magnezijum i kalcijum. Posebnu vrednost imaju pšenične klice.
Kombinovanjem pšenice sa mahunarkama, postiže se veća biološka vrednost obroka. Redovan upotreba kuvane pšenice sprečava opstipaciju, pojavu hemoroida i raka debelog creva.
- Dodatne informacije
-
Additional Information
Gramaža 500g Sastojci Žitarice i mahunarke Tip proizvoda Bez aditiva i konzervansa - Utisci
-