Recepti
Zdrava nutela sa urmama:
1 čaša lešnika (ona od 200ml)
1 1/2 kašike kakaoa
12 urmi
1/2 čaše vode – ovo prilagođavate u zavisnosti od željene strukture
Zagrejete rernu na 170°C i ubacite sirove lešnike na 13-15 minuta, potopite urme u vruću vodu na 5-10 minuta u zavisnosti od toga koliko su mekane/čvrste
Kada su lešnici pečeni, izvadite ih i ostavite da se prohlade nekih 10ak minuta.
Sledeći korak je pravljenje putera od lešnika. Pravi se identično kao i ostali puteri od orašastih plodova, dakle samo blendanje lešnika u secku nekih 10ak minuta dok se ne pretvore u puter (pravite pauze kako motor secka ne bi stradao). Za detaljna objašnjenja pogledajte moje recepte za badem puter ovde i kikiriki puter ovde.
Kada ste napravili puter, dodate kakao u secka i dobro umešate sve.
Zatim dodajemo urme ili med u zavisnosti od varijante za koju ste se odlučili. Ako pravite varijantu samo sa medom, preporučila bih vam dupliranje količine jer sa ovim napisanim količinama ispadne malo (takođe gore u tekstu objašnjenje)
Kada se sve to lepo usitnilo i povezalo u krem, dodajemo vodu. Predlažem vam da je postepeno dodajete. Ako imate one seckoe/blendere sa otvorom u poklopcu, da možete da dodajte vodu dok se muti, sjajno. Ja imam onaj klasičan Boshov secko pa sam otvarala i malo po malo dodavala. Svakako prilagodite količinu vode u zavisnosti od toga koliko hoćete da bude gusta/retka nutela.
There are no products matching the selection.