Ovo je demo verzija prodavnice!

Zdrava hrana i suplementi-Petra Grubač-2023105512

BLOG

Post 1: „Superhrana za zimu: 5 namirnica koje jačaju imunitet“

 Uvod: Zima je sezona prehlada i pada imuniteta. Srećom, priroda nam daje odlične namirnice koje pomažu da ostanemo zdravi i puni energije. Evo 5 superhrana koje bi trebalo da uvrstite u svoju zimsku ishranu.

  1. Citrusi Bogati vitaminom C, citrusi jačaju imunitet i pomažu protiv prehlade. Dodajte limun ili narandžu u čaj ili smoothie.                                                                                                                                                                                                                 2. Đumbir i kurkuma Prirodni antiinflamatorni začini koji štite od virusnih infekcija. Napravite topli napitak od đumbira sa medom i limunom.

3. Goji bobice i borovnice Superhrana prepuna antioksidanata. Idealne za dodavanje u ovsene kaše, jogurt ili smoothie.

 4. Indijski orah i bademi Bogati cinkom i zdravim mastima, pomažu održavanju energije i imuniteta tokom hladnih dana.

 5. Spirulina i chlorella Mikroalge bogate proteinima, vitaminima i mineralima. Odlične kao dodatak smoothiejima ili jutarnjim napicima.

 Zaključak: Dodajte ove namirnice u vašu zimsku ishranu i osećajte se zdravije, energičnije i otpornije na prehlade.

Post 2:  Popularne cimet rolnice koje su osvojile svet ove jeseni. Postoji li zdrava verzija i kako da je napravimo? Odgovor sledi u tekstu!

Sastojci za testo:

200 g integralnog speltinog brašna (ili pšeničnog integralnog)

50 g kokosovog brašna

1 kašika praška za pecivo

1/2 kašičice soli

1/4 šolje kokosovog ulja (ili maslinovog, blagog ukusa)

1/4 šolje javorovog sirupa ili meda

150 ml biljnog mleka (badam, ovseno, sojino)

Fil:

2 kašike kokosovog ulja, omekšalog

2 kašike javorovog sirupa

2 kašike cimeta

Po želji mleveni orasi ili pistaći

Preliv (opciono):

2 kašike krem sira od indijskog oraha + 1 kašičica javorovog sirupa

Priprema:

Pomešajte suve sastojke za testo, dodajte tečne i zamesite glatko testo.

Razvucite testo u pravougaonik, premažite filom od cimeta i kokosovog ulja.

Zarolajte testo i isecite na 8–10 rolni.

Pecite na 180°C oko 20–25 minuta dok ne porumene.

Po želji, prelijte zdravim krem prelivom.

Saveti:

Možete dodati sušeno voće ili tamnu čokoladu u fil.

Za bezglutensku verziju koristite bademovo brašno + kokosovo brašno.

Zaključak:

Trend cimet rolni ne jenjava, a uz male izmene možete uživati u ovom klasiku bez griže savesti. Mekane, mirisne i pune zdravih sastojaka – savršene za zimsku užinu uz čaj ili kafu!

 

 

Ne postoje proizvodi za ovu kategoriju.